Cikkek

NEM CSAK KENYÉRREL – A boldogság titkai 3.

A folyóvíz - Hogyan rendezhetjük kapcsolatunkat a Teremtővel? És mi lesz ennek a ránk vonatkozó eredménye? Utazás a a Zsoltárok 1,1-3 részben.

Ragadd meg a reggelt!

Lehet-e annál fontosabb szokásunk, mint hogy a lelkünket rendszeresen Isten hangjának hallótávolságába helyezzük?

Egy Istenhez méltó újév

Mielőtt újévi fogadalmakat teszünk – a jövő évben mit olvasunk, melyik fogyókúrát választjuk, rendszeresen naplót írunk majd – fogalmazzuk meg magunknak, hogy miért változtatunk.

Az Isten teljessége egy tehetetlen újszülöttben

Egy gyermek születése sokszor kiinduló pontja lehet a megértésnek: Jézus, a Tanácsos, a Békesség Fejedelme is apró, esendő lényként jött világra. Mit üzen ez nekünk?

Hirdesd az igét a tudatlanoknak, a kétkedőknek és a bűnösöknek!

Mark Dever arra keresi cikkében a választ, hogy "Vajon hogyan alkalmazható a magyarázó igehirdetés?". Több oldalról is vizsgálja, értelmezi, hogy megérthessük mi is.

NEM CSAK KENYÉRREL – A boldogság titkai 2.

Miután az első részben arra kerestük a választ, "Hol nem található a boldogság?", az új videóban Kazár András pont a forrás lelőhelyéről beszél.

Miért imádkozzunk?

Miért imádkoztak a korai keresztények? Vajon hogyan segít ez ma nekünk, hogy imádságunk elmélyüljön és célirányos legyen?

FELMENTVE – Tapolyai Emőke (videó)

A hazai keresztény segítő szakma jeles képviselője Tapolyai Emőke, aki ebben a videóban a személyes terének egy részébe enged betekintést.